maandag 4 januari 2016

De geur van zelfgebakken brood...

 

De geur van zelfgebakken brood...

 
Het was al een tijdje een wens van ons om zelf brood te bakken,
 de geur van vers brood in je huis, heerlijk......
...dus recepten opgezocht, meel en vers gist gehaald bij de molenaar en aan de slag gegaan!
 
 
 
Wat ontzettend leuk trouwens om in een echt werkende molen rond te mogen wandelen,
 de oude molen piepte en kraakte, je voelde de kracht van de wind in de wieken...
 
 
Last van hoogtevrees moet je trouwens niet hebben als je op de bovenste verdieping
 even van het uitzicht wil genieten.... alles beweegt brrrrrr!
 
 

Thuis meteen aan het mixen, kneden en bakken geslagen...en ...het is gelukt!
 Wat is dat leuk om te doen!!
En inderdaad, je hele huis ruikt heerlijk naar versgebakken brood...
Toevallig had ik net deze prachtige vergrijsde rieten mand cadeau gekregen van
 een lieve vriendin, perfect om je zelfgebakken brood mooi in te serveren...
 
 
Je kunt ook variƫren met het brood, door bijvoorbeeld kruiden als basilicum
 of olijfolie toe te voegen, zo heb ik al een toscaans brood gemaakt.
En ook deze streekproducten heb ik onlangs feestelijk verpakt gekregen, heerlijke jam,
 stoofpeertjes, verse jus d'orange etc... een feest om zo je tafel te kunnen dekken!
 
 
 
Inmiddels hebben we de smaak te pakken en bakken we om de dag zelf brood, in alle soorten en maten, zonder toevoegingen of e-nummers, echt 10x lekkerder!

 
Op nieuwjaarsdag de laatste oliebollen en appelflappen weggewerkt, de kerstboom naar buiten en lekker een rustige dag met de kaarsjes aan en een stapel woonbladen vol inspiratie voor het nieuwe jaar, ik wens iedereen een heel fijn, gezond en liefdevol 2016!