donderdag 13 november 2014

Leven in de brouwerij

Leven in de brouwerij


Op ons erf is er 1 en al leven in de brouwerij, waar je ook kijkt zie je ganzen, kippen, hanen, konijnen, eenden, paarden, pony's en een poes!
De meeste dieren hier hebben een verhaal, sommige zijn gehandicapt, andere afgedankt of moesten noodgedwongen een nieuw thuis vinden, wij geven ze dat thuis met liefde.
Het mooie is dat ze elkaar ook allemaal accepteren en kris kras door elkaar heen wandelen. Wij lopen daar dan ook nog ergens tussendoor om de boel een beetje op orde te houden haha!
 
 
 
Onze paarden zijn inmiddels allemaal met pensioen, ze slijten hun dagen met elkaar in het weiland of in de paardenbak achter het huis, je moet ook niet gek staan te kijken als onze shetlandpony voorbij waggelt met een kip op haar rug!
 
 Mensen staan vaak gek te kijken dat zoveel hanen en kippen zonder problemen met elkaar kunnen leven, dat komt omdat ze hier los lopen en de ruimte hebben. Het aparte is dat ook wilde eenden of vogels die een kapotte vleugel of poot hebben de weg naar ons weten te vinden, als vanzelf komen ze voorgoed bij ons in de tuin wonen en staan geduldig op hun dagelijkse voerbeurt te wachten.
 
 
Het is een hoop werk om alle dieren te verzorgen, aandacht te geven en schoon te houden, maar als de staldeur 's morgens opengaat en het hele spul met veel kabaal naar buiten rent, vliegt of waggelt, dan hebben we hier een grote glimlach om onze mond en weten we precies waarom we het doen.